Baccarat Online

Baccarat är ett av världens äldsta och mest populära spel. På senare tid har detta dessutom blivit en av favoriterna  bland spelare på nätet, och särskilt bland highrollers. Detta spel har dock mängder att erbjuda även för dig som inte anser sig vara en highroller – oavsett kunskap, bankrulle eller tid över, så har detta spel mängder av underhållning att bjuda på! Det finns tre olika typer av Baccarat. Dessa är Punto Banco, Baccarat Chemin de Fer och Baccarat Banque.

An image of the baccarat board An image of the punto banco board

Baccarat – Regler

Reglerna i Baccarat är relativt enkla, men det kan alltjämt vara bra för dig som nybörjare att vara medveten om grunderna innan du börjar spela för riktiga pengar. Baccarat spelas normalt med 6-8 kortlekar, med 52 kort i varje kortlek.

Spelet inleds med att spelaren och bankern får två kort vardera. Tumregeln i Baccarat är att få nio poäng, eller så nära detta tal som möjligt. Du kan spela på tre olika utfall och dessa är ”lika”, ”spelaren” eller ”bankern”. Kortrankingen är mycket enkel: 2 till 9 är värda lika mycket som talet på kortet säger, 10, Kung, Dam och Knekt är värda 10 poäng och ess är värda 1 poäng. Om du får ett kort som är värt 10 och ett annat kort från 2-9, så innebär detta att du har en poäng över 9 och 10 poäng dras därmed av. Exempel:  du får en kung och 6:a och har då poängen 10 + 6 = 16, minus 10, som ger dig 6 i slutpoäng. Handen med högst värde vinner. Om spelaren och bankern slutar på samma poäng, så blir resultatet ”lika”.

Spelarens hand

Om spelarens två första kort har ett sammanlagt värde på minst 6 poäng, så måste spelaren stanna och får inte ta ett till kort. Däremot, om spelaren har max 5 poäng, så måste spelaren ta ytterligare ett kort.

Bankerns hand

Bankern får inte dra fler kort om de två första korten har ett kombinerat värde på minst 7 poäng. Om bankerns två första kort har ett värde på 0, 1 eller 2, då måste bankern dra ytterligare ett kort. Om bankerns två första kort har ett värde på 3, 4, 5 eller 6, då avgörs bankerns drag beroende på om spelaren drog ett kort eller ej.

The baccarat table